اکانتهای تقلبی بخشی جداییناپذیر از فضای مجازی هستند و اینستاگرام هم برای اینکه کاربران در دام اینجور حسابهای کاربری نیفتند، به تازگی بخش جدیدی با نام About This Account را برای اپلیکیشن خود معرفی کرده است. در این قسمت اطلاعاتی همانند زمان ثبتنام، تغییرات نام کاربری در سالهای گذشته و موقعیت مکانی حساب کاربری نشان داده میشود.
اینستاگرام اکانتهای تقلبی را لو میدهد
اکانتهای تقلبی بخشی جداییناپذیر از فضای مجازی هستند و اینستاگرام هم برای اینکه کاربران در دام اینجور حسابهای کاربری نیفتند، به تازگی بخش جدیدی با نام About This Account را برای اپلیکیشن خود معرفی کرده است. در این قسمت اطلاعاتی همانند زمان ثبتنام، تغییرات نام کاربری در سالهای گذشته و موقعیت مکانی حساب کاربری نشان داده میشود.
بنابراین فالوورها پیش از دنبالکردن یک اکانت، میتوانند با ورود به بخش About This Account از تقلبی یا واقعیبودن آن باخبر شوند. در کنار این بخش جدید که در هفتههای آینده در دسترس قرار میگیرد، اینستاگرام به دنبال این است تا تأیید اکانتها را سادهتر کند. به زودی تمام کاربران میتوانند با استفاده از کارت شناسایی واقعی خود اکانتهایشان را تأیید کنند.
این ویژگی پیشتر در اختیار افراد مشهور قرار داشت و با استفاده از آن، یک تیک آبی به عکس پروفایلهایشان اضافه میشد. اما جدا از این دو قابلیت، اینستاگرام افزایش امنیت سرویس خود را هم در دستور کار قرار داده است. در هفتههای آتی تأیید هویت دو مرحلهای اینستاگرام از اپلیکیشنهای تأیید هویت شخص ثالث Duo Mobile و Google Authenticator پشتیبانی خواهد کرد.
بنابراین جای روش منسوخ شده و البته نسبتا خطرناک پیامک، میتوانید رمز مورد نیاز برای ورود به اکانت را با این اپلیکیشنها دریافت کرده و دیگر نیازی نیست نگرانی بابت حمله هکرها به شماره تلفنتان داشته باشید. به نظر میرسد خیلی از تغییرات جدید اینستاگرام به خاطر جنجالهای دوسال پیش است.
در دوران انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، اکانتهای تقلبی گوناگونی سعی کردند دید مردم را نسبت به نامزدها عوض کنند. فیسبوک و اینستاگرام یکی از بزرگترین اهداف این اکانتهای تقلبی بودند و حالا About This Account سعی دارد تا از این مشکلات پیشگیری کند.
برای اینستاگرام خود تیک آبی بگیرید
هفته گذشته اینستاگرام از تغییرات جدید سرویس خود پرده برداشت که یکی از آنها دسترسی سادهتر تمام کاربران به گزینه وریفای (Verify) یا همان تأیید اکانت است. با فعالسازی این گزینه تیک آبی اینستاگرام به پروفایل کاربر اضافه میشود و به واسطه آن میتوان اکانتهای واقعی را از تقلبی تشخیص داد.
گرفتن تیک آبی اینستاگرام قبلا مسیر پرپیچوخم و از همه مهمتر مجهولی داشت و به همین خاطر تنها اکانتهایی با فالوور بالا میتوانستند از آن استفاده کنند، اما حالا و با تغییر سیاستهای اینستاگرام بقیه کاربرها نیز میتوانند شانس خود را برای تأیید اکانتهای خود امتحان کنند. البته این ویژگی فعلا در دسترس کاربران iOS قرار گرفته و دارندگان دیوایسهای اندرویدی باید کمی بیشتر صبر کنند.
مرحله اول: درخواست بدهید
برای این کار در قسمت پروفایل به منوی تنظیمات رفته و روی گزینه Request Verification کلیک کنید.
مرحله دوم: هویت خود را تأیید کنید
حالا وقت آن رسیده تا برای گرفتن تیک آبی اینستاگرام مدارک مورد نیاز را به اپلیکیشن بدهید. با توجه به اطلاعات به دست آمده اینستاگرام شناسههای تأییدشده توسط دولت همانند گواهینامه رانندگی، پاسپورت یا بقیه کارتهای شناسایی را قبول میکند، اما اگر اینها در دسترس نبودند، میتوان مدارک رسمی همانند قبض آب و برق، مدارک مالیاتی یا اساسنامه شرکت را هم استفاده کرد. اینستاگرام قول داده که هیچکدام از این اطلاعات در دسترس عموم قرار نمیگیرند و محفوظ باقی میمانند.
مرحله سوم: صبر کنید
حالا باید دست نگه دارید تا اینستاگرام درخواست را بررسی کند. بعد از مدتی یک نوتیفیکشن برای کاربر ارسال میشود که وضع درخواست او را مشخص میکند. اگر مدارک رسمی با نام واقعی مطابقت نداشته باشند یا اکانت دارای «شرایط لازم نباشد» فرد شانس خود را برای گرفتن نشان آبیرنگ از دست میدهد. البته ٣٠روز بعد از رد درخواست، کاربر دوباره میتواند درخواست داده و شانسش را امتحان کند.
چه نکاتی را باید بدانید؟
اگر کاربر شرایط لازم را نداشته باشد، درخواستش قبول نخواهد شد. اما این شرایط چه هستند؟ جدا از مدارک مورد نیاز، اینستاگرام گفته که اکانتها را از لحاظ اعتبار (authenticity)، منحصربهفردی(uniqueness)، کاملبودن (completeness) و قابل توجهبودن (notability) بررسی میکند. منظور از «اعتبار» این است که اکانت به یک شخص واقعی، کسبوکار یا نهاد اشاره داشته باشد.
«منحصربهفردی» هم یعنی برای هر کسبوکار یا فرد، یک اکانت رسمی واحد وجود داشته باشد. به غیر از موارد خاص مثل اکانتهایی مشترک با چند زبان مختلف که در این صورت اینستاگرام در سیاستهایش تجدیدنظر خواهد کرد، اما برای اینکه اینستاگرام مطمئن شود اکانت «کامل» است، در وهله اول کاربر باید حساب کاربری را عمومی یا همان پابلیک کند.
بنابراین خبری از نشان آبیرنگ برای اکانتهای پرایوت نیست. جدا از این مسأله حساب کاربری باید عکس پروفایل داشته، حداقل دارای یک پست بوده و همچنین بیو را پر کرده باشد. نکته مهم در این بخش اینجاست کاربرانی که میخواهند درخواست تأیید هویت بدهند، نباید لینک بقیه سرویسهای اجتماعی را در بیو بگذارند.
در نهایت به مرحله آخر یعنی «قابل توجهبودن» میرسیم که سختگیرانهترین قسمت هم است. در واقع اینستاگرام اکانتهایی را قابل توجه میداند که معروف بوده یا توسط افراد زیادی اسمشان جستوجو شده باشد. اگرچه گرفتن نشان تأیید اینستاگرام حالا شفافتر شده ولی این شرط چهارم احتمالا خیلیها را نسبت به گرفتن نشان آبی ناامید میکند.