دولت چین در واکنش به تحریم هواوی توسط دولت ترامپ، در حال تهیه فهرستی از نهادهای خارجی غیرقابل اعتماد است که در روند تجارت این کشور اخلال ایجاد می کنند.
هواوی نه تنها به عنوان نماد پیشرفت فناوری میان چینی ها از محبوبیت بالایی برخوردار است، بلکه درآمد بسیاری را هم برای این کشور به همراه دارد و همین عوامل باعث شده دولت چین در مقابل تحریم این کمپانی ساکت نماند.
دولت پکن برای مقابله با اقدامات آمریکا از تهیه فهرستی با عنوان «هویت های غیرقابل اعتماد» خبر داده است. این لیست شامل افراد، سازمان ها و شرکت های خارجی است که با نقض مفاد قراردادها، تخطی از قوانین بازار، عدم تامین مواد مورد نیاز شرکت ها به دلایل غیرتجاری و ... در کسب و کار کمپانی های چینی اختلال ایجاد کرده و به منافع و حقوق قانونی آنها لطمه می زنند.
دولت پکن هنوز به اسامی موجود در این فهرست یا چگونگی جریمه آنها اشاره نکرده است. البته با توجه به اتکای بسیاری از کسب و کارهای چینی به طرف های خارجی در زمینه تامین مواد اولیه یا سفارشات تولید، بعید به نظر می رسد که این فهرست چندان بلند بالا باشد. هرچند لیست مورد بحث می تواند با افزایش قدرت چانه زنی چینی ها آمریکا را به پای میز مذاکره کشانده و سایه سنگین تحریم را از سر هواوی دور کند.
از طرف دیگر اگر چینی ها مصمم به اقدام متقابل باشند، شاهد اثرات گسترده آن بر حوزه فناوری خواهیم بود. برای مثال شرکت هایی نظیر کوالکام و اینتل به خاطر تحریم هواوی محبوبیت چندانی نزد چینی ها ندارد و در صورت تحریم توسط این کشور تامین کنندگان و شرکای خود را از دست خواهند داد. با توجه به استفاده گسترده از محصولات این دو شرکت در گجت های مختلف از موبایل گرفته تا لپ تاپ و کامپیوتر، لطمه به آنها روی بازار فناوری نیز تاثیر مستقیم خواهد گذاشت.
منبعخبر