امیدوارم بنده را به خاطر این جمله کلیشه ای ببخشید اما لابد شما هم شنیدهاید که «EQC400 مرسدس بنز جهان خودروهای الکتریکی است.»
EQC400 گونهای جدید از خودروهای تولیدی توسط کمپانی اعظم مرسدس بنز است که این خودروساز را به عرصه رقابت با امثال تسلا وارد کرده است.
اجازه بدهید در ابتدای کار به سراغ آمار و ارقام برویم. مرسدس بنز EQC400 بر روی هر یک از محورهای خود یک موتور الکتریکی دارد که توسط باتری 80 کیلووات ساعتی لیتیوم-یون تغذیه میشوند.
این ترکیب قادر به تولید 402 اسب بخار قدرت و 760 نیوتن متر گشتاور است. حداکثر برد حرکتی این خودرو با یک مرتبه شارژ کامل نیز برابر 445 تا 470 کیلومتر اعلام شده است. بیشینه سرعت این خودرو نیز در رقم 180 کیلومتر برساعت محدود شده است.
عملیات شارژ باتری از 10 تا 100درصد به وسیله جریان برق 240 ولت - 32 آمپر، حدود 10 ساعت به طول میانجامد؛ اما زمان شارژ از 10 تا 80 درصد به وسیله جریان دی سی 110 کیلووات معادل 45 دقیقه است.
EQC400 آزادی عمل گستردهای را به منظور تنظیم جنبههای رانندگی به مصرف کنندگان ارائه میدهد؛ علاوه بر چهار وضعیت رانندگی اسپرت، کامفورت، اکو و تنظیمات شخصی، پنج حالت متفاوت باز تولیدی انرژی برای آن در نظر گرفته شده است.
وجود پدل شیفتر در پشت غربیلک فرمان حسی خوشایند همچون رانندگی با خودروهای احتراقی را به انسان منتقل میکند.
حالات مختلف باز تولید انرژی شامل حالتهای D ،D-- که رانندگی با یک پدال را امکان پذیر مینماید، +D که کلا سامانه بازتولید انرژی را خاموش کرده و باعث میشود که EQC400 بیشتر شبیه به یک کراس اوور نرمال عمل کند.
در حالت D بازیافت انرژی توسط سامانه کمکی اکو انجام میشود. سامانه کمکی اکو کارهایی نظیر دریافت اطلاعات از سیستم رهیاب، علائم ترافیکی و بهرهگیری از سیستمهای کمک راننده را طوری انجام می دهد که در نهایت بهینه ترین شیوه ممکن رانندگی در اختیار راننده قرار خواهد گرفت.
با آنکه مرسدس بنز EQC400 یک کراس اوور اسپرت نیست اما میتواند عملیات شتابگیری صفر تا 96 کیلومتر بر ساعت را ظرف مدت زمان 4.8 ثانیه انجام دهد که از بسیاری از کراس اوورهای اسپرتی سریعتر است.
مهم نیست به چه شیوهای رانندگی میکنید، چون در هر حالت صدای زیادی از EQC400 به گوش نمیرسد؛ نالهای ملایم از سوی گیربکس تک سرعته همراه با نویز تایرها در تماس با سطح آسفالت، تمام صدایی است که به شنیده خواهد شد.
ضربات ناشی از ناهمواریهای جاده به خوبی توسط سیستم تعلیق EQC400 جذب شده و صدای ناشی از آنها نیز وارد کابین نمیشود. در کل سواری خودرو بسیار ساکت است و یکی از دلایل ساکت بودن آن نیز طراحی ویژه و آیرودینامیک خاص EQC400 است که کمترین تماس را با هوای اطراف ایجاد میکند.
دریچههای جلوپنجره تا زمانی که نیازی به خنک کاری اجزای فنی نباشد بسته میمانند. طراحی غربیلک فرمان شبیه انواع محصولات AMG صورت گرفته و احساس خوشایندی را به انسان منتقل میکند.
یک اسپویلر استاندارد سقفی هوا را مستقیما به سمت بخش عقب خودرو هدایت میکند. در دو طرف شیشه عقب نیز دو اسپویلر عمودی تعبیه شده تا از متلاطم شدن بیش از حد هوای بخش عقب خودرو جلوگیری شود. سپر عقب نیز هوا را از بخش میانی خود به بیرون هدایت میکند.
وجود پک باتری 80 کیلووات ساعتی باعث شده تا کفی تخت برای EQC400 به ارمغان آورده شود. در قیاس با مرسدس جی ال سی که بیشترین شباهت را به EQC400 دارد، هر دو مدل از فاصله محوری 287.3 و عرض 209.5 سانتیمتری برخوردار هستند. اما EQC400 دارای طول 476 سانتیمتر بوده و طول جی ال سی 463.6 سانت است.
ضریب درگ EQC400 برابر 0.27 و در GLC معادل 0.36 است. تسلا مدل ایکس دارای ضریب درگ 0.24 است. بنابراین از نظر آیرودینامیک برتری بی چون و چرا از آن محصول تسلاست که اتفاقا چند سال زودتر نیز به بازار عرضه شده است.
در داخل کابین خبری از نمایشگرهای لمسی نیست؛ اگرچه دو صفحه نمایش 10.3 اینچی از بالای داشبورد سربرآورده و به نمایش کلیه اطلاعات مورد نیاز میپردازند.
ترکیبی بسیار مناسب و جذاب از پلاستیک، چرم و فلز در داخل کابین مشاهده میشود و نورمخفی 64 رنگ نیز فضای کابین را دلخواه شما خواهد نمود.
فضای زیادی در عقب خودرو برای محفظه بار در نظر گرفته شده است هرچند حجم دقیق آن در دسترس نیست؛ فضای سر، پا و زانوها در هر دو بخش جلو و عقب کابین بسیار فراخ و مناسب بوده و سرنشینان از این نظر هیچ مشکلی نخواهند داشت.
این خودرو در اوایل سال 2020 وارد ایالات متحده خواهد شد اما بهای آن تاکنون به طور دقیق اعلام نشده است؛ احتمالا با توجه به قیمت برخی از رقبا بایستی بهای متوسط 70 هزار دلاری را برای این خودرو در نظر گرفت.
منبع خبر