رئیس سازمان فضایی کشور در نشست تخصصی «پیام امیرکبیر» از آمادگی این سازمان برای پرتاب سه ماهواره به فضا تا پایان امسال خبر داد.
به گزارش ایرنا، دکتر مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی کشور در حاشیهی نشست تخصصی ماهوارهی «پیام امیرکبیر» اعلام کرد در حال حاضر سه ماهوارهی آمادهی پرتاب به فضا وجود دارد که در حال دریافت مجوزهای قانونی برای پرتاب هستند.
نشست تخصصی ماهوارهی «پیام امیرکبیر» روز یکشنبه به مناسبت هفتهی جهانی فضا در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد و دکتر براری از سه ماهوارهی «دوستی» مربوط به دانشگاه صنعتی شریف، ماهوارهی «پیام» مربوط به دانشگاه صنعتی امیرکبیر و ماهوارهی «ناهید یک» بهعنوان ماهوارههای آمادهی پرتاب نام برد. رئیس سازمان فضایی کشور اعلام کرد دو ماهواره، مراحل نهایی خود را طی میکنند و با اشاره به فاصله خوردن زمان پرتاب این ماهوارهها گفت:
پیشبینی میشود تا پایان سال این ماهوارهها پرتاب شوند و شاهد موفقیت دانشمندان ایرانی در عرصه باشیم. سازمان فضایی کشور هم اکنون در حال گذر از یک چرخهی تحقیقاتی به یک چرخهی صنعتی است و این کار مقداری زمان برد.
رئیس سازمان فضایی کشور در خصوص برنامهی این سازمان برای اعزام انسان به فضا، با اشاره به تصویب بودجهی برنامهی انسان به فضا گفت:
اولویت نخست ما در سازمان فضایی، توسعهی زیرساختهای فضایی در حوزهی سنجشی و مخابراتی است که امروزه اقتصاد بزرگی را شامل می شود. البته پرتاب انسان به فضا از جمله برنامههای سازمان فضایی کشور است اما متناسب با جذب منابع سعی خواهیم کرد این بخش را نیز مورد توجه قرار دهیم.
همان هنگام که این برنامه را مصوب کردند بودجهی بسیاری دیده شده است که آن بودجه در زمان خودش محقق نشد و هماکنون این موضوع در حال بررسی است. اگر سرمایهگذارانی علاقهمند به سرمایهگذاری در این عرصه باشند، سازمان فضایی استقبال خواهد کرد، چراکه سرمایهگذاری بخش خصوصی در عرصهی فضایی به طورحتم مسیری است که سایر کشورها نیز آن را مورد توجه قرار دادهاند.
ماهوارهی پیام امیرکبیر در حال تست تطبیق سازگاری و پرتابگر است که بین دو تا سه ماه زمان میبرد و بعد از آن در صورت اخذ مجوزهای قانونی از مراجع ذیربط، عملیات پرتاب انجام خواهد شد. براری با تأکید بر اینکه هیچ مشکلی در خصوص پرتاب ماهوارهی پیام امیرکبیر وجود ندارد گفت:
ما سال گذشته نیز پرتاب ماهواره داشتهایم و تنها با یک شکاف زمانی مواجه شدیم و آن هم به دلیل مهاجرت از یک چرخهی تحقیقاتی به چرخهی صنعتی است اما هیچ محدودیتی در ارتباط با پرتاب ماهواره به فضا برای کشور وجود ندارد.
منبع خبر