مایکروسافت اوایل ماه جاری میلادی بعد از انتشار بهروزرسانی KB4534310، اعلام کرد این آخرین بهروزرسانی این سیستمعامل بعد از بیش از ۱۰ سال پشتیبانی خواهد بود. درحالیکه این بهروزرسانی مانند سایر بهروزرسانیهای معمول مایکروسافت بهنظر میرسید، چند هفته بعد از انتشار آن مشخص شده نصب آن مشکلاتی برای بعضی کاربران ایجاد کرده است.
مایکروسافت در بیانیهای اعلام کرد:
بعد از نصب KB4534310، ممکن است زمانیکه میخواهید تصویر پسزمینهی خود را به حالت «کشیده» تغییر حالت دهید، این تصویر با تصویری تمامسیاه جایگزین شود.
اینطور بهنظر میرسد که این مشکل فقط زمانی پیش میآید که کاربر بخواهد تصویر پسزمینهی خود را به حالت «کشیده» تغییر دهد و سایر حالتها مشکلی ندارند.یکی از پرسشهای نظرسنجی سالانهی GDC، دربارهی «تکنولوژی فراگیری» است که ظرف پنج سال آینده غالب خواهد شد. در نظرسنجی امسال نیز مانند سالهای گذشته، پاسخ بازیسازان به این پرسش «واقعیت افزوده (AR)» بود؛ با این تفاوت که امسال اختلاف رتبههای اول و دوم کاهش پیدا کرده است. سال ۲۰۱۹ بهطور میانگین ۱۹ درصد بازیسازان در این کنفرانس معتقد بودند که واقعیت مجازی در حال پیشرفت است. این آمار در سال ۲۰۲۰ به ۲۵ درصد رسیده است؛ درحالیکه ۳۲ درصد از شرکتکنندگان واقعیت افزوده را فناوری با چشمانداز برتر میدانند.
۱۹ درصد از توسعهدهندگان اعتقاد دارند که واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، هر دو به یک اندازه متداول خواهند شد؛ درحالیکه ۱۶ درصد آنان امیدی به همهگیر شدن این فناوری تا ۵ سال آینده ندارند و ۶ درصد هم اعلام کردند که دراینباره نظری ندارند.
بروز چنین نقصی بعد از اینکه مایکروسافت اعلام کرد پشتیبانی از ویندوز ۷ را متوقف کرده است، به وجههی این شرکت خدشه وارد کرد. همچنین در این شرایط، مایکروسافت باید بین تأییدکردن نقصی که کاربران برای رفع آن باید پول پرداخت کنند یا تاییدنکردن آن تصمیمگیری میکرد. بههمیندلیل، با اینکه مایکروسافت در ابتدا اعلام کرد مشغول کار روی راهحل این نقص است و تنها سازمانهایی میتوانند از این راه حل استفاده کنند که بهروزرسانیهای امنیتی قابلتمدید (ESU) را خریده باشند، ناگهان تصمیم خود را تغییر داد.
ردموندیها اعلام کردهاند همهی کاربرانی که از ویندوز ۷ و ویندوز سرور 2008 R2 SP1 استفاده میکنند، میتوانند این راهحل را دریافت کنند. به بیان بهتر، مایکروسافت حالا مجبور است برای برطرفکردن نقص بهوجود آمده، بهروزرسانی دیگری برای ویندوز ۷ منتشر کند.
انتشار بهروزرسانی برای رفع نقص محصولاتی که مایکروسافت آنها را از چرخهی سرویسدهی خود خارج کرده، نامعمول است و در اغلب موارد، کاربران باید بهروزرسانیهای ESU را بخرند. این بهروزرسانیها برای کسبوکارهایی که همچنان از ویندوز ۷ استفاده میکنند، ۲۵ یا ۵۰ دلار هزینه دربر خواهد داشت.
دولت آلمان اولین قربانی بهروزنشدن ویندوز ۷ به ویندوز ۱۰ است. رسانههای آلمان میگویند وزارتخانههای این کشور که دستکم ۳۳ هزار سیستم دارند، با ویندوز ۷ کار میکنند و برای خرید بهروزرسانیهای ESU به بودجهای معادل ۸۰۰ هزار یورو احتیاج خواهند داشت.
انتشار چنین بهروزرسانیهایی البته بیسابقه هم نیست؛ زیرا مایکروسافت پیشازاین برای جلوگیری از حملهی باجافزارها به ویندوز XP، بهروزرسانیای برای این سیستمعامل منتشر کرد که در آن زمان از چرخهی سرویسدهی این شرکت خارج بود.