وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان در مجمع جهانی اقتصاد که در کشور چین برگزار شد ضمن سخنرانی در مورد معرفی دستاوردهای جوانان ایرانی در مورد موضوعات دیگری چون استراتژی رقابت و دستیابی به موفقیت در تحریمها صحبت کرد.
«محمد جواد آذری جهرمی» معتقد است که فناوری های جدید مانند 5G، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا تماما بر اساس اطلاعات و دادهها است؛ اطلاعات و داده های شخصی و برخی از شرکت ها در این روند سود می برند:
«سیاست ها از کشور به کشور متفاوت است. چین دارای دارایی های جمعیت خوبی است، اما کشورهای دیگر چنین جمعیت خوبی ندارند، بنابراین توسعه این فن آوری ها تا حدودی محدود خواهد شد.»
وی باور دارد که قانون GDPR موجود در اروپا از امنیت و حفظ حریم خصوصی دادههای شهروندان اروپایی محافظت میکند. او همچنین اظهار داشت که ملی گرایی تکنولوژیکی برای جهان مضر است و به دنبال راه حل آن باید بود:
«برای ایران، گرچه تحت تحریمهای خاصی قرار دارد، همچنین تحقیقات و توسعه مستقل خود را در این کشور ترویج میدهد. به عنوان مثال، در سه سال گذشته، ایران ۲۵ میلیون برنامه محلی تلفن همراه را توسعه داده است و برخی از این شرکتها به شرکت های بزرگ تبدیل شده اند. از دیدگاه راهبردی دولت ایران و مجلس همچنین سیاست های متفاوتی را برای حمایت از راه اندازی سیستمهای جدید فراهم می کنند.»
در عین حال، او همچنین اشاره کرد که در این زمینه امیدوار است بازار و کسب و کار را در کشور ایران گسترش دهد: «روسیه، آذربایجان، ترکیه و دیگر کشورها همه بازارهای هدف خوبی هستند. ایران در این کشورها توسعه بازار را انجام خواهد داد که همکاری اقتصادی منطقهای را به همراه خواهد آورد و همچنین مزایای اقتصادی مناسبی خواهد داشت.»
وانگ بیومینگ مدیر این مجمع از جهرمی درباره جهانی شدن پرسید و نظر او را پیرامون موضوع ناسیونالیسم تکنولوژیکی جویا شد. جهرمی در پاسخ به بیوند گفت:
«در حقیقت، در حال حاضر در جهان، ما روند جهانی شدن را داریم، و البته پدیده های ملی گرایی تکنولوژیکی نیز وجود دارد. بحث در مورد فن آوری های جدید که در حال حاضر در حال شکل گیری هستند مانند 5G، هوش مصنوعی، اینترنت چیزها و غیره، باید بگوییم که همه آنها نیاز به اطلاعات و داده ها دارند. شرکت های بزرگ و کشورهایی که مبتنی بر جهانی شدن هستند، و سپس امیدوارند که در این فرایند سود خاصی کسب کنند و تکنولوژی هایی را که برای آنها مفید است، به دست آورند. البته ناسیونالیسم تکنولوژیکی ظهور خواهد کرد. کشورهای مختلف و مناطق مختلف در مورد این مسئله متفاوت فکر می کنند. این دو اصطلاح هم با یکدیگر هم مرتبط هستند، اما آنها تناقض خاص دارند. ما نمی گوئیم که ما باید جهانی شدن و ملی گرایی فنی داشته باشیم. برای فناوریهای مختلف، کاربران آنها گزینههای مختلفی دارند و همچنین نظرات خود را تا حدی تغییر خواهند داد.»
به گفته جهرمی اپل برخی از برنامه های ایرانی را از اپل استور حذف کرده است: «این تصمیم آنها است، اما در زمینه جهانی سازی، ما باید راهی پیدا کنیم که احتمالا به معنی تمام دنیا نخواهد بود. افراد مختلف در کشور می توانند اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند و ما همچنین باید به فن آوریهای توسعه یافته کشورهای مختلف احترام بگذاریم.»
بیومینگ همچنین از جهرمی درباره تحریمها بینالمللی در زمینه فناوری از جهرمی پرسید. وزیر ارتباطات کشورمان نیز با اشاره به تحریمهای رخ داده در سه سال گذشته و جمعیت میلیونی آنلاین کشور تاکید کرد که در ایران یک بازار بالقوه وجود دارد:
«در سه سال گذشته، ۲۵ میلیون برنامه تلفن همراه توسعه یافته در ایران وجود داشته و بعضی از آنها شرکت هایی با نام تجاری با ارزش بیش از ۱ میلیارد دلار بوده است. علاوه بر این، ایران حمایت های سیاسی متفاوتی را به شرکت های راه اندازی شده در سطح دولت و مجلس ارائه می دهد. از دیدگاه استراتژی دولت، حمایت بیشتر است.
اگر چه تا حدودی، ما تحریم های خاصی را تحت پوشش قرار داده ایم، اما برای ایران نیز این کار خوبی است. این اجازه می دهد تا ما برنامه های دیگر را در بازار خودمان باز کنیم. البته ما همچنین با مشکلات زیادی مواجه هستیم. برای همکاری جهانی، برخی از شرکت هایی که محدودیت هایی بر شرکت های ایرانی مانند خدمات ابر و فروشگاه های اپل دارند محدودیت دارند.»
وزیر ارتباطات در مجمع جهانی اقتصاد
مدیر این مراسم نظر جهرمی را درباره رفع احتمالی تحریمها جویا شد و از وی پرسید: «اگر تحریم ها لغو شود، آیا شما شرکت های ایرانی را به همکاری با دیگر شرکت های بین المللی مانند شرکت های آمریکایی تشویق می کنید؟»
محمد جواد آذری جهرمی نیز در پاسخ به این پرسش به روابط بینالمللی ایران با کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت:
« امیدواریم این روابط بازار و کسب و کار ما را گسترش دهد. به عنوان مثال، روسیه، آذربایجان، ترکیه و کشورهای دیگر بازارهای هدف خوبی برای ما هستند، به طوری که آنها منافع اقتصادی مناسب را برای همکاری اقتصادی در این مناطق به ارمغان خواهند آورد و ما همچنین بازارهای این کشورها را توسعه خواهیم داد.»
جهرمی همچنین با اشاره به دفع ۳۳ میلیون حمله سایبری در سال گذشته اعلام کرد که ایران همچنان در برابر این حملات ایستادگی میکند:
«ما می دانیم که بسیاری از کشورهای آسیایی وجود دارند که از حملات مشابه رنج می برند و حملات زیادی وجود دارد، ما آدرس IP شبکه خود را برای چنین حمله ای پیگیری می کنیم. اما در حقیقت، هر روز ما انواع زیادی از حملات سایبری را شناسایی خواهیم کرد، به شبکه ما حمله می کند، به سیستم حکومتی الکترونیکی ما، سیستم مسیریابی، سازمان های رفاه دولتی و ... حمله می کنند. به عنوان مثال، در سال گذشته یک ویروس به روترهای کشور ما حمله کرد و بیش از ۲۰ میلیون روتر باید مجددا راه اندازی شوند. گاهی اوقات چنین حملاتی موفقیت آمیز خواهد بود، اما از سال گذشته ما همچنین سیستم حفاظت از شبکه خود را ایجاد کرده ایم، بسیاری از ابزارها، روش های مهندسی جدید، امید به این حملات را دارند. این کار ماست.»
منبع خبر