با بدقلقی‌های اپل چه کار کنیم؟ اگر شما هم کاربر اپل باشید، حتماً بعد از تحریم نرم‌افزارهای ایرانی توسط اپل با این سؤال درگیرید. فکر اینکه ناگهان گوشی‌مان از کار بیافتد و دیگر نتوانیم یک تاکسی اینترنتی هم خبر کنیم، مثل خوره به جان‌مان افتاده. یعنی برنامه‌های ایرانی آیفون از دور خارج شدند؟

بگذارید ماجرا را مرور کنیم.

ناگهان زمستان سر می‌رسد

می‌گویند ایرانی‌جماعت بالاخره راه هر چیزی را پیدا می‌کند. تا به حال هم همین بوده. با اینکه تحریم هستیم ولی از اسپاتیفای موسیقی گوش می‌کنیم، از ایکس‌باکس خرید می‌کنیم، حتی از آمازون امریکا کالا سفارش می‌دهیم. ولی اواخر سال ۹۷ بود  که حسابی غافلگیر شدیم.

استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای بزرگ ایرانی همه به تکاپو افتادند تا یک راه‌حل پیدا کنند. بازار گوشی‌های آیفون را از دست داده بودند و این اتفاق کوچکی نبود. هر کس روشی پیش گرفت. ظرف یک هفته آن روش‌ها هم از کار افتاد. اوضاع پیچیده شده بود.

تو قفل کن، من باز!

حس اینکه همیشه منتظر باشیم تا راه حل قبلی از کار بیافتد و فوری چاره‌اندیشی کنیم، تقریباً به یک عادت تبدیل شده. انگار به یک آونگ بین مشکل و ترفند، محدودیت و خلاقیت، تحریم و شکستن تحریم تبدیل شدیم.

موش‌وگربه‌بازی با اپل

شاید وقتش رسیده باشد به یک چاره‌جویی پایدارتر فکر کنیم و به موش و گربه‌بازی با اپل، گوگل و هر جای دیگر پایان بدهیم.

کاربران ایرانی اپل و یک بازار نگران

با گذشت چندماه از محدودیت‌های جدید اپل، نگرانی کاربران ایرانی آیفون به‌طور کامل رفع نشده. این کاربران که جمعیتی در حدود ۶ میلیون نفر را تشکیل می‌دهند، ویژگی‌هایی متمایز دارند:

  • گوشی آیفون بخشی از هویت فردی‌شان است
  • آیفون‌شان را نه فقط یک گوشی تلفن همراه، بلکه یک ابزار محتوایی می‌دانند که دسترسی به محصول‌های مختلف را برای‌شان فراهم می‌کند (از موسیقی گرفته تا فیلم که اخیراً اپل از راه‌اندازی‌اش خبر داده است)
  • ویژگی‌های اجتماعی خاصی دارند (معمولاً از طبقۀ متوسط به بالای اجتماع هستند و موقعیت‌های اجتماعی مؤثری دارند. به همین دلیل گروه اندکی هم تلاش کرده‌اند با خرید این محصول خود را به آن گروه شبیه کنند)

در بین این گروه، دو طیف کاربر با دو نوع کاربری اصلی وجود دارند:

1. کاربری روزمره: کسانی که دانش فنی چندانی ندارند، اما به‌دلیل پیگیری منظم راه‌حل‌ها و اصطکاک با فناوری، راه‌حل را پیدا می‌کنند

2. کاربری فناورانه: کسانی که به‌دلیل داشتن مهارت فنی یا نزدیکی به لبۀ فناوری، راه‌حل‌ها را می‌سازند یا پیدا می‌کنند

3. کاربری غیرفناورانه: گروهی که اصطکاک کمتری با فناوری دارند و به‌آسانی از محدودیت‌های اپل متضرر می‌شوند

یک بار دیگر به آیفون یا آی‌پد خود نگاه کنید. واقعاً حیف نیست به کالایی بی‌کاربرد تبدیل شود؟

یعنی باز هم راهی پیدا می‌کنیم؟ تجربه می‌گوید که بله!

 

برای دیدن مطالب فناوری بیشتر اینجا را کلیک نمایید.

منبع خبر