شرکت Ooma از دوربین مدار بستهی هوشمند خود موسوم به Smart Cam با قابلیت تشخیص چهره و تصویربرداری بدون نیاز به اتصال به اینترنت رونمایی کرد.
۱۵ سال پیش، شرکت Ooma در سانفرانسیسکو اولین محصول خود را که تلفن تحت شبکه VoIP بود، رونمایی کرد و امکان برقراری ارتباط را ازطریق دستگاههای Ooma در اختیار کاربران قرار داد.
با تصاحب Butterfleye توسط Ooma در دسامبر ۲۰۱۷، این شرکت عملا وارد صنعت حفاظت و امنیت خانگی شد. شرکت Ooma دو سال قبل، سیستم مانیتورینگ Ooma Home Monitor را معرفی کرد که به کاربران اجازه میداد بتوانند از راه دور با شماره تلفن ۹۱۱ تماس برقرار کنند. در سال ۲۰۱۸ نیز Smart Security که مجموعهای از دوربینهای نظارت تصویری، آژیرها و آشکارسازهای دود بود، معرفی شد. اما روند توسعهی محصولات نظارتی Ooma بههمینجا خاتمه نیافت.
شرکت Ooma امسال نیز دست پر به نمایشگاه CES ۲۰۱۹ لاسوگاس آمده و چند روز مانده به آغاز کار رسمی نمایشگاه، از Smart Cam رونمایی کرد که دوربین نظارت تصویری جدید بیسیم با قدرت تصویربرداری با کیفیت بالا و در شرایط آب و هوایی سخت است. محصول جدید، دوربین مدار بستهی دید در شب بوده و امکان ذخیرهسازی تصاویر ویدئویی را در فضای ابری دارد. این دوربین هوشمند به فناوری تشخیص چهره مجهز بوده و در اصل دوربین نظارتی جدید، مدل پیشرفتهی دوربین نظارتی Ooma Butterfleye است که قابلیتهای جدیدی به آن اضافه شده است. بن نادر مدیر بخش راهکارهای ویدئویی شرکت Ooma اعلام کرد:
دوربین هوشمند Ooma، دوربین امنیتی هوشمندی است که قدرت تشخیص چهره، شنیدن صداهای غیرمعمول و تشخیص حرکت را دارد و درعین حال باتوجه به بهحداقل رسیدن هشدار خطای سیستم، از ضبط ساعتها ویدئوی نظارتی بلااستفاده جلوگیری شده است. دوربین هوشمند Ooma، تمام مشخصاتی را که در ذهن ما وجود داشت در عمل به نمایش میگذارد و با وجودی که طراحی مناسبی برای استفاده در داخل ساختمان و فضاهای داخلی را دارد، بهشکلی ساخته شده که بهراحتی میتواند برای فضاهای خارج منزل نیز مورد استفاده قرار گیرد. درنتیجه نیاز کاربران را از هر جهت پاسخگو است.
دوربین کامپکت و مربعیشکل Smart Cam مجهز به مانت دیواری مغناطیسی است و مستقیما به شبکهی وایفای متصل میشود و کاربران بهراحتی میتوانند ازطریق اپلیکیشن، دوربین را روی دستگاههای iOS و اندروید کنترل کنند. باتری دوربین میتواند تا ۶ماه شارژ مورد نیاز سیستم را تأمین کند و ظرفیت حافظهی ذخیرهسازی داخلی آن ۱۶گیگابایت است زمانیکه پاور بیرونی و اتصال اینترنت وجود نداشته باشد، دوربین میتواند به راحتی کار ضبط تصاویر را بهانجام برساند. دوربین هوشمند مجهز به دوربین ۱۰۸۰پیکسلی با لنز واید ۱۳۰درجه و میکروفن حذفکنندهی نویز است.
زمانیکه دوربین هوشمند حرکتی را تشخیص دهد، در یکدهم ثانیه شروع به تصویربرداری میکند. اما اگر حالت حریم خصوصی اتوماتیک فعال شده باشد، هنگامی که گوشی هوشمند کاربر در محدودهی دوربین قرار داشته باشد، بهصورت اتوماتیک دیگر به ضبط کردن ادامه نمیدهد. یکی دیگر از ویژگیهای شاخص دوربین هوشمند، امکان ضبط صدای دو طرفه است که به کاربران اجازه میدهد تا ازطریق گوشیهای هوشمند خود با اسپیکر دوربین صحبت کنند و برعکس، ازطریق اسپیکر دوربین با گوشی خود صحبت کنند. علاوهبر این، امکان تشخیص چهره که در پاراگرافهای قبل بدان اشاره شد، برمبنای بینایی کامپیوتری و پردازش ابری طراحی شده تا بتواند اعضای خانواده، دوستان و حیوانات را شناسایی کند.
انتظار میرود که دوربین هوشمند در فصل نخست سال ۲۰۱۹ میلادی با قیمت ۱۵۰ دلار در دسترس علاقهمندان قرار گیرد. باتوجه به قیمت محصولات رقابتی همچون Arlo’s Pro 2 با قیمت ۴۸۰ دلار، Somfy One با قیمت ۳۰۰ دلار و با قیمت ۲۰۰ دلار، قیمت تعیینشده برای دوربین هوشمند جدید Ooma عدد بالایی نیست. حتی دوربین Ring Stick Up Cam میانردهی جدید آمازون و دوربین Circle 2 لاجیتک نیز با قیمت ۱۸۰ دلار بهفروش میرسند.
البته شرکت Ooma، امکانات دیگری نیز برای کاربران خود درنظر گرفته است. سرویس اشتراک اختیاری شرکت، بهمدت ۳۰روز امکان ذخیرهسازی تصاویر ویدئویی مورد نیاز برای استفاده از تشخیص چهرهی دوربین، ارتباط صوتی دوطرفه و قابلیتهای Geofencing را فراهم میکند. کاربران تنها با پرداخت ۵ دلار حق اشتراک ماهیانه برای یک دوربین و ۱۰ دلار حق اشتراک برای ۲ تا ۶دوربین میتوانند از این خدمات استفاده کنند.