برای آن که بتوانید یک برنامه نویس حرفه ای شوید باید نکاتی را بدانید و به آنها عمل کنید. در این متن به بررسی خصوصیات یک برنامه نویس حرفه ای می پردازیم.

برنامه نویس شخصی ست که حداقل به یک زبان برنامه نویسی مسلط است؛ اما یک برنامه نویس حرفه ای چه خصوصیاتی دارد و چه قابلیت هایی را کسب کرده است؟! در این متن به بررسی نکاتی می پردازیم که می تواند شما را به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل کند.

کسب اطلاعات کافی

در ابتدا باید دانش خود را در زمینه برنامه نویسی تکمیل نمایید. برای این کار باید منابع مختلفی را مورد مطالعه قرار دهید. اولین گام برای این کار و تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای مطالعه کتاب های برنامه نویسی است. هرچند هر چقدر کتاب به خوبی نوشته شده باشد اما یادگیری برنامه نویسی از این طریق و خواندن مطالب کمی دشوار است؛ اما اگر بخواهید از یک مرجع استفاده کنید کتاب های مربوطه می توانند گزینه مناسبی برای شما باشند. جست و جو و سرچ در اینترنت و سایت های معتبر نیز می تواند از دیگر گزینه های موجود برای کسب اطلاعات باشد. باید در این روش دقت داشته باشید که حجم زیاد اطلاعات شما را گیج نکند. کلاس ها و فیلم هایی نیز برای آموزش برنامه نویسی و تبدیل شدن شما به یک برنامه نویس حرفه ای وجود دارد که می توانید از آنها استفاده نمایید. دقت داشته باشید که بعد از گذشت چند مدت باید اطلاعاتی که دارید را به روز کنید و متکی به اطلاعات و دانش گذشته تان نباشید. در غیر این صورت بعد از مدتی دیگر یک برنامه نویس حرفه ای نخواهید بود.

تمرین کردن

برای حرفه ای شدن در هرکاری و هر زمینه ای باید پشتکار لازم جهت تداوم در کار و تمرین داشته باشید. حتی اگر در کاری استعداد زیادی هم نداشته باشید می توانید با تمرین زیاد به مهارت کافی در آن دست یابید. هرچقدر هم اطلاعات شما در زمینه ی برنامه نویسی کامل باشد تا زمانی که به طور عملی آن را اجرا نکنید و پروژه ای را انجام ندهید نمی توانید به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل شوید. در انجام هر پروژه برنامه نویسی شما تجربه ای بدست می آورید که شما را ماهر تر کرده و باعث می شود تا میزان خطای شما در کار نیز کمتر شود. برای شروع می توانید از کار های ساده تر شروع کرده و سپس مرحله به مرحله کار را پیشرفته تر کنید.

خلاقیت

از عوامل مهم که شما را به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل می کند داشتن خلاقیت در کار می باشد.بسیاری از برنامه نویس های حرفه ای بعد از مدتی که خلاقیتی در کارشان نداشته اند کنار گذاشته شده و از کار برکنار شدند.این بدان معناست که باید همیشه در پی داشتن خلاقیت در برنامه نویسی های خود باشید. بهترین روش ها و البته ساده ترین ها از خلاقیت یک فرد ناشی می شود. اگر می خواهید یک برنامه نویس حرفه ای شوید باید از خلاقیت خود استفاده نمایید.

 برای این کار نباید در انجام یک پروژه کار های دیگران را کپی و تکرار نمایید و باید سعی کنید تا راهی جدید پیدا کنید. این کار به مرور زمان باعث می شود تا خلاقیت تان در برنامه نویسی افزایش یابد.برای تمرین در این باره می توانید یک برنامه ساده را پیدا کرده و سعی کنید آن را از راهی دیگر به نتیجه مطلوب برسانید.باید بدانید که یک مساله را می توان به چندین روش مختلف حل کرد.یکسان نبودن روش های شما با دیگران و سعی در پیدا کردن راهی دیگر باعث می شود تا خلاقیت تان در برنامه نویسی افزایش یابد.

الگوگیری از برنامه نویس های حرفه ای

برنامه نویس های حرفه ای همیشه به دنبال کشف یک نیاز جدید هستند تا برای آن یک برنامه بنویسند. بدین ترتیب اگر می خواهید مانند یک برنامه نویس حرفه ای عمل کنید باید به دنبال یک نیاز و ایده باشید تا برای آن برنامه ای مناسب بنویسید. در ابتدا ممکن است ایده تان بسیار کوچک باشد اما می توانید به مرور زمان آن را گسترش داده و پیشرفته تر نمایید. شاید در ابتدا فکر کردن به نوشتن یک برنامه برای شما بسیار دشوار به نظر برسد اما می توانید در چند مرحله آن را به بخش های راحت تر تبدیل کرده و سپس در مرحله آخر برنامه ی پیشرفته و پیچیده تر را بنویسید. بدین ترتیب هیچ برنامه نویس حرفه ای از انجام کاری منصرف نمی شود.

استفاده نکردن از کدهای آماده

کد های آماده جهت استفاده شما در برنامه ها و همچنین سرعت بخشیدن به برنامه نویسی وجود دارد؛ اما اگر می خواهید برنامه نویس حرفه ای شوید بهتر است از این کد های آماده استفاده نکنید؛ زیرا این موضوع باعث می شود ذهن تان تنبل شده و سرعت کار تان نیز کاهش یابد؛ زیرا همیشه عادت کرده اید از این کدها در برنامه نویسی ها استفاده نمایید. بنابراین اگر می خواهید یک برنامه نویس حرفه ای شوید باید تمام کد های برنامه را خودتان بنویسید. بدین صورت پس از طی مدت زمانی سرعت تان در کار بسیار افزایش می یابد. شاید فکر کنید که این کد ها بسیار ساده بوده و استفاده از کد های آماده در این مورد مشکلی نخواهد داشت؛ اما باید بدانید به مرور زمان با نوشتن همین کد های ساده و فعال بودن ذهن تان می توانید به یکی از برنامه نویس حرفه ای تبدیل شوید.