گوگل در چند سال اخیر، شبکه‌های اجتماعی مختلفی طراحی کرده است؛ اما اغلب آن‌ها شکست خورده و تعطیل شده‌اند.

گوگل درزمینه‌ی ساختن شبکه‌های اجتماعی سابقه‌ی درخشانی ندارد و تاکنون، شبکه‌‌ی اجتماعی موفقی نداشته است که بتواند در میان رقبا قد علم کند. گوگل‌پلاس یکی از تلاش‌های گوگل برای رقابت با فیسبوک و توییتر بود؛ اما بعد از گذشت چند سال، در آوریل ۲۰۱۹ این شبکه‌ی اجتماعی را تعطیل کرد.

Schemer، شبکه‌ی اجتماعی فرامحلی، یکی دیگر از تلاش‌های گوگل برای کمک به مردم در برنامه‌ریزی و یادآوری رویدادها بود؛ اما این پروژه‌ هم مدت زیادی دوام نیاورد و پس از دو سال شکست خورد. اکنون گوگل کار روی پروژه‌ی جدیدی را آغاز کرده است که شولیس (Shoelace) نام دارد و تیم Area 120 گوگل در حال آزمایش و بررسی نسخه‌ی آزمایشی این سرویس است.

 

سرویس مذکور برخلاف استاندارد سایر شبکه‌های اجتماعی که تمرکزشان روی ارتباط بین افراد است، می‌خواهد شما را با افراد جدیدی آشنا کند و دایره‌ی اجتماعی شما را وسعت بخشد. ساختار این شبکه برای ایجاد ارتباط مطابق با علاقه‌مندی‌های کاربران و راحت‌ترکردن برنامه‌ریزی و ملاقات در رویدادها است. در‌حال‌حاضر، ثبت‌نام در این سرویس فقط با ارسال دعوت‌نامه ممکن است و تنها در شهر نیویورک و برای گروه‌های منتخب راه‌‌اندازی شده‌ است تا نتیجه‌ی آزمایش این سرویس مشخص شود.

بااین‌حال، به نظر می‌رسد این سرویس به‌آرامی در دست بررسی است و به‌زودی دردسترس عموم قرار می‌گیرد. همچنین، شبکه‌‌ی اجتماعی شولیس فقط برای دیوایس‌های موبایلی، یعنی سیستم‌عامل اندروید و iOS طراحی شده است و از پشتیبانی این سرویس از نسخه‌ی وب مانند تلگرام یا اینستاگرام نشانه‌ای وجود ندارد.

 

شبکه‌ی اجتماعی شولیس برخلاف الگوریتم سایر شبکه‌های اجتماعی که ربات‌ها آن‌ها را کنترل و مدیریت می‌کنند، به دست‌کاری نیروی انسانی وابسته است؛ یعنی محتواهای پیشنهادشده را مدیران این شبکه دستی انتخاب می‌کنند. این بدان معنی است که طرح رشدی که گوگل برای این شبکه‌ی اجتماعی در نظر گرفته، به نقش مدیران سایت وابسته است. 

گوگل پیش‌از‌این، شبکه‌ی اجتماعی Schemer را در سال ۲۰۱۱ راه‌اندازی کرده بود که ممکن است برایتان آشنا باشد؛ اما این پروژه‌ بعد از سه سال شکست خورد. شولیس شباهت زیادی به Schemer دارد که کاربر با ارسال دعوت‌نامه، در Schemer می‌توانست فهرستی از کارهای دلخواه خود را ایجاد کند. همه این فعالیت‌ها بر بستری اجتماعی‌ به‌وجود می‌آمد که «حلقه» نامیده می‌شد؛ اما بعدها به‌جای واژه‌ی «حلقه» از واژه‌ی «اسکیم» استفاده کردند. اسکیم‌ها از الگوهای خاصی پیروی می‌کردند؛ اگرچه یکی از بزرگ‌ترین مشکلات Schemer نداشتن روابط داخلی قوی بود. البته، گوگل ممکن است این را تصحیح کند و بخشی از استراتژی گوگل برای حفظ شولیس در راه درست باشد.

از نکاتی که باید به آن توجه کرد، تیم Area ۱۲۰ گوگل است که برای امتحان نسخه‌ی آزمایشی محصولات این شرکت ایجاد شده است. فعالیت این تیم با اپلیکیشن Reply آغاز شد که کار روی پاسخ‌های هوشمند را قبل از اضافه‌شدن رسمی به سیستم‌عامل شروع کردند. این گروه بعدها راهنمایی شهری به‌نام Touring Bird و اپلیکیشن پادکست Shortwave را هم توسعه داد. به نظر می‌رسد ساخت شولیس به این منظور است که حداقل انتظارات خود را برآورده کند و به اهداف بلندمدت اهمیت بیشتری بدهد.

 

برای دیدن مطالب فناوری بیشتر اینجا کلیک کنید

منبع خبر