ارتباطات Real-Time صوتی و تصویری در سال های اخیر با رشد صنعت IT و افزایش پهنای باند اینترنت، پیشرفت چشم‌گیری داشته است. اکثر شبکه های اجتماعی ویژگی Live Stream را اضافه کرده اند.

تا سال ها، بازار نرم افزارهای تماس صوتی و تصویری، متعلق به شرکت های خاصی مانند اسکایپ، اپل و ... بود و برای شرکت های دیگر استفاده‌ از سرویس های Real-Time صوت و تصویر کار ساده ای نبود. همچنین کاربران مجبور به نصب نرم افزارهای جانبی برای برقراری تماس های صوتی و تصویری بودند.

پروتکل VoIP تا مدت ها تنها گزینه برای تماس های صوتی در بستر اینترنت بود، ولی گوگل در سال ۲۰۰۹ با خرید یک شرکت در زمینه VoIP که در حوزه ی RTC کارهای مفیدی انجام داده بود، زمینه سازی‌ای برای تغییرات گسترده در این حوزه فراهم کرد. گوگل ۳ سال بعد پروژه WebRTC را به صورت Open Source منتشر کرد.

در حال حاضر WebRTC توسط شرکت های اپل، مایکروسافت، گوگل و موزیلا توسعه داده می شود. WebRTC در مرورگرهای اج، کروم، سافاری و همچنین در پلتفرم های اندروید و iOS نیز قابل استفاده است.

هدف اصلی WebRTC طراحی یک پروتکل استاندارد برای ارتباطات صوتی و تصویری به صورت Peer to Peer (بدون نیاز به سرور واسط) است که کاربران بدون نیاز به نرم افزارهای جانبی از طریق مرورگرهای موبایل و دسکتاپ بتوانند به صورت مستقیم با یکدیگر ارتباط Real-Time برقرار کنند.

 

 

جدول پشتیبانی مرورگرهای مختلف از WebRTC

چه سرویس های محبوبی از این تکنولوژی استفاده می کنند؟
  • Google Meet / Google Hangouts
  • Facebook Messenger
  • Discord
  • Appear.in
  • Signal Messenger
  • Talky
  • Zoom.us
  • Youtube Live Streaming
  • Slack
بررسی تکنولوژی WebRTC در مقابل VoIP

تا مدت ها سیستم های ارتباطاتی محدود به زیر ساخت های مخابراتی و قدیمی بود و در دنیای ارتباطات پروتکل VoIP مدت ها تنها راه حل محسوب میشد.

در حالی که WebRTC و VoIP هدف مشترکی را دنبال می کنند ولی رقیب یکدیگر به شمار نمی روند. هدف از طراحی WebRTC، جایگزینی برای VoIP نیست بلکه با استفاده از این تکنولوژی می توان VoIP را به پلتفرم های جدیدی مانند مرورگرها وارد کرد.

هر کدام با تمرکزهای متفاوتی عمل می کنند تا مکمل یکدیگر باشند. VoIP معمولا در محدوده‌ی سازمانی مورد استفاده قرار می گیرد، در مقابل WebRTC برای برقراری ارتباطات Real-Time مانند VoIP، ارتباطات سازمانی، نرم افزارهای همکاری، برنامه های اجتماعی و هر چیزی که توسعه دهندگان می توانند رویای آن را تصور کنند، طراحی شده است.

نتیجه این تحول به وجود آمدن سرویس های مانند Appear و …  که یک ارتباط دوطرفه مستقل با حداکثر سرعت به کاربران ارائه می کند.

کاوه نگار به عنوان یک شرکت فعال در زمینه ارتباطات با استفاده از این تکنولوژی به عنوان یک پلتفرم اقدام به ارائه سرویس تماس درون برنامه ای (In App Calling) برای سیستم عامل های iOS و Android کرده است.

در واقع با بهره گیری از این سرویس می توانید در کمتر از یک ساعت قابلیت تماس صوتی درون برنامه ای را به موبایل اپلیکیشن محصول خود اضافه کنید.

در همین راستا، می توانید از کیت توسعه Android و iOS برای سرعت بخشیدن به پیاده سازی این سرویس استفاده کنید که توسط تیم فنی کاوه نگار تهیه شده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه سرویس تماس درون شبکه ایمراجعه نمایید.

با ثبت نام در سرویس کاوه نگار ۱۰,۰۰۰ ریال اعتبار رایگان برای آزمایش سرویس تماس اینترنتی خواهید داشت.

 

برای دیدن مطالب فناوری بیشتر اینجا را کلیک نمایید.

منبع خبر