دودی کردن شیشه خودرو یکی از رایج‌ترین تغییراتی است که رانندگان بر روی ماشین خود اعمال می‌کنند. معاون عملیات ترافیک راهور ناجا، مقررات جدید دودی کردن شیشه خودرو با نرخ جریمه جدید آن را اعلام کرده است.

سرهنگ حسن عابدی جانشین پلیس راهور تهران بزرگ درباره برخورد پلیس با شیشه‌های دودی غیراستاندارد و غیرمتعارف خودروها، اظهار داشت: ملاک پلیس برای برخورد با شیشه‌های غیرمتعارف خودرو این است که از فاصله 3 متری داخل خودرو پیدا نباشد و اگر چنین باشد راننده خودرو مشمول اعمال قانون پلیس خواهد شد.

 

 

جانشین پلیس راهور تهران بزرگ تصریح کرد: بنا بر بند 2114 جدول جرایم رانندگی مبلغ 500 هزار ریال برای برخورد با شیشه‌های دودی غیرمتعارف تعیین شده است.
طبق قوانین موجود در مراکز معاینه فنی، وجود برچسب شیشه دودی (حتی کمرنگ 40 درصد) برای شیشه عقب خودرو غیر مجاز است و در صورت وجود، برگه معاینه فنی صادر نمی شود ولی اگر شیشه عقب خودرو به طور فابریک دودی باشد نه برچسب (مثل پورش، لکسوس و …) مانعی برای صدور برگه معاینه وجود ندارد. لازم به ذکر است که شیشه دودی (برچسب و یا شیشه دودی فابریک کارخانه) برای پنجره های جلو و عقب، در صورتیکه سرنشینان خودرو قابل دیدن باشند، مانعی برای صدور معاینه فنی نیست.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره اینکه آیا ماموران پلیس نسبت به اعمال قانون خودروهای داخلی و خارجی در حوزه شیشه دودی تبعیض قائل می‌شوند،‌ گفت: شیشه‌هایی که در کارخانه دودی شده باشند، استاندارد لازم برای آنها رعایت شده و به شکلی طراحی شده‌اند که داخل خودرو از فاصله 3 متری آشکار است و این‌گونه نیست که مأموران پلیس راهور شیشه‌های خودروهای خارجی را اعمال قانون نکرده و شیشه خودروهای داخلی را که در کارخانه دودی تعبیه شده‌اند، جریمه کنند.

شیشه دودی

 

سرهنگ عابدی افزود: در هر خودرویی اعم از ایرانی یا خارجی، اگر نتوان از فاصله سه متری سرنشینان آن را تشخیص داد مشمول اعمال قانون پلیس خواهد شد؛ البته باید گفت که بسیاری از شیشه‌های دودی‌که به صورت غیرمتعارف هستند با برچسب‌پوشیده شده‌اند که در این صورت باید راننده نسبت به رفع آن اقدام کند.

شرایط تازه پلیس برای استفاده از شیشه دودی 
سرهنگ دوم سید مسلم موسوی پناه اعلام کرده است: برابر قانون اقدام به دودی کردن غیر مجاز شیشه‌های خودرو به نحوی که افراد بیرون از خودرو از فاصله حدود 5 متری قادر به دیدن افراد داخل ماشین نباشند، ممنوع است.

این درحالیست که پیشتر این فاصله در حدود 3 متر اعلام شده بود.

وی ادامه داد: در صورت مشاهده این خودروها توسط پلیس راهور، متخلف مشمول پرداخت جریمه نقدی 50 هزار تومانی می‌شود.

موسوی پناه با بیان اینکه دودی کردن شیشه‌های خودرو باعث کاهش دید راننده در محیط پیرامون خود به ویژه در شرایط جوی نامناسب و تاریکی هوا می‌شود اظهار داشت: این عامل به خودی خود باعث وقوع حوادث رانندگی تأثیرگذار خواهد شد.

معاونت اجتماعی و فرهنگی ترافیک پلیس راهور فاتب در پایان به رانندگان توصیه کرد از دودی کردن شیشه‌های خودرو جداً خودداری کنند.

 

برای دیدن مطالب فناوری بیشتر اینجا را کلیک نمایید.

منبع خبر