از شب گذشته، دسترسی به چهار سرویس بزرگ حوزه مسافرتی و گردشگری کشور غیرممکن شده است.

می‌توان از استارتاپ‌های حوزه‌ی گردشگری و مسافرتی، از موفق‌ترین نمونه‌های موجود در بین کسب‌و‌کارهای نوپا کشور یاد کرد. این استارتاپ‌ها با تامین بلیط، لیست تور‌های مسافرتی و رزرو آنلاین هتل برای کاربران، تمامی نیاز‌های آن‌ها را در راستای سفری راحت تامین می‌کنند.

اما به‌تازگی چهار عدد از بزرگترین نام‌های حوزه‌ی خرید بلیط و رزرو هتل بدون هیچ اخطار و اعلام قبلی، فیلتر شده‌اند. اسنپ‌تریپ به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های گروه اینترنتی ایران، شامل فیلترینگ شده و کاربران در حال حاضر امکان بهره‌بردن از امکانات این سرویس را ندارند. اسنپ‌تریپ یکی از استارتاپ‌های موفق در حوزه فروش خدمات گردشگری از جمله هتل و پرواز است و طی سه سال اخیر توانسته به بیش از ۱۳۰ هزار مسافر خدمت‌رسانی کند. سرویس خرید بلیط هواپیما مستر بلیط و سپهر ۳۶۰ و وب‌سایت رزرو هتل، خرید بلیط و تور مسافرتی رسپینا ۲۴، دیگر استارتاپ‌هایی هستند که به‌تازگی فیلتر شده و دسترسی به آن‌ها ممکن نیست. تمامی این اقدامات زمانی رخ داده است که به‌گفته‌ی محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دولت تمام تلاش خود را در راستای حذف موانع پیشرفت استارتاپ‌ها به‌کار گرفته است.

هنوز جزئیاتی از دلیل فیلترینگ سرویس‌های مذکور در دست نیست. زومیت را دنبال کنید تا به محض انتشار جزئیات این موضوع توسط مقامات رسمی، از آن مطلع شوید.

به‌روزرسانی: در تماس با روابط عمومی اسنپ‌تریپ، اعلام شد که مدیران ارشد این مجموعه در حال بررسی این موضوع هستند. امیرعلی مهاجر، مدیرارشد عملیاتی اسنپ تریپ به زومیت اعلام کرد که تاکنون هیچ اطلاعاتی درباره علی اصلی فیلترینگ به ما اعلام نشده است و در این روز‌های پرتقاضا، نتیجه‌ای جز از دست دادن مشتری و کاهش فروش را برای ما در پی نداشته‌ است. ایشان اشاره کرد که اسنپ تریپ یکی از استارتاپ‌های موفق در حوزه فروش خدمات گردشگری از جمله هتل و پرواز است.

امیرعلی مهاجر گفت: «ما در طول سه سال فعالیت خود در بازار توریسم ایران سعی کرده‌ایم در جهت رشد این صنعت گام برداریم، در شرایطی که تنها سایتی هستیم که امکان پرداخت از طریق ویزا و مستر کارت را برای توریست‌های خارجی فراهم کرده و تا کنون به بیش از هزار توریست خارجی خدمات ارائه کرده‌ایم انتظار داریم که در شرایط کنونی که اقتصاد ایران نیازمند فعالیت‌های مثبت در جهت ارزآوری است، بی جهت متوقف نشویم.»

به‌روزرسانی دوم: در صحبت‌هایی با آقای مهاجر ایشان اعلام کردند که: «طبق شنیده‌ها، طی تصمیماتی که شرکت هواپیمایی کل کشور و دادستانی گرفته‌اند همه سایت‌های فروش بلیت که فاقد مجوز بند الف هستند، فیلتر شوند و اسنپ‌تریپ به اشتباه در این فهرست قرار گرفته است. چرا که اسنپ تریپ نیازی به این مجوز ندارد چون تامین کننده بلیت هواپیما سایت فلایتیو است که دارای همه مجوزهای لازم برای فعالیت در این عرصه هست.»

در ادامه آقای مهاجر گفت: «نتیجه این سوتفاهم برای اسنپ تریپ دو روز تعطیلی فعالیت و خالی ماندن هزاران اتاق در هتل‌های سراسر ایران و دست کم ضرر دو میلیارد تومانی برای هتل‌ها شده است. موضوعی که باید مجریان قانون قبل از جاری کردن احکام به آن توجه کنند.»

یکی از مشکلات کسب‌و‌کار‌های اینترنتی در مواجه با فیلترینگ‌های این چنینی، عدم اشاره به دلیل اصلی است. متاسفانه چنین اقدام‌هایی خسارات جبران‌‌ناپذیری دارد. ما در زومیت پیگیر‌ هستیم تا از سرویس‌های فیلتر شده مذکور اطلاعات دقیق‌تری بدست آوریم.

به‌روزرسانی سوم: عبدالصمد خرمآبادی، معاون دادستان کل کشور در کانال شخصی خود در سروش، نوشت: «فیلتر برخی سایت‌های غیرمجاز فروش بلیت هواپیما به درخواست معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری انجام‌شده است. سازمان هواپیمایی کشوری یکی از عوامل بالا رفتن قیمت بلیت هواپیما و برخی دیگر از نابسامانی‌های مربوط به حوزه فروش بلیت را فعالیت سایت‌های غیرمجاز مربوط به خدمات مسافرتی اعلام کرده است.»

در ادامه گفته شد: «به‌موجب تبصره ۱ ماده ۷ قانون توسعه صنعت ایران‌گردی و جهانگردی، وزارت راه مرجع صدور و تمدید مجوز دفاتر خدمات مسافرتی است و به‌موجب تبصره ۲ ماده مذکور، فعالیت دفاتر مسافرتی فاقد مجوز، جرم است. سایت‌های فیلتر شده به‌محض دریافت مجوز و اعلام سازمان هواپیمایی کشوری، رفع فیلتر خواهند شد.»

به‌روزرسانی چهارم: در ارتباط با مسئولین سامانه مستر بلیط، اعلام شد: «این مجموعه زیر نظر مجموعه خدمات گردشگری عتیق گشت فعالیت می‌کند. این مجموعه که از سال ۸۷ شروع به فعالیت کرده، دارای مجوز بند الف از سازمان هواپیمایی کشوری و بند ب از سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری است. مجموعه عتیق گشت درزمینهٔ مختلف و با وب‌سایت‌های زیادی فعالیت می‌کند. بااینکه ما شرایط لازم برای دریافت مجوز فروش الکترونیک بلیط هواپیما به‌صورت مجزا را داریم اما به دلیل فعالیت وب‌سایت airplainticket.ir در زیرمجموعه عتیق گشت که این مجوز را دریافت کرده، به وب‌سایت مستر بلیط که دومین وب‌سایت در این زمینه است مجوز داده نمی‌شود.»
منبع خبر